Finisajele de tip mat au crescut în popularitate, in ultimul timp, pentru majoritatea suprafețelor, inclusiv plăci ceramice, blaturi si feronerie (de exemplu este preferat nichelul periat față de crom).

Când vine vorba de plăcile ceramice, gresie sau faianta, finisajele mate sunt mai ușor de întreținut (se murdaresc mai greu iar petele de apa sunt mai putin vizibile, nu stau pe suprafata lor ).

Producătorii au devenit mai creativi datorita finisajelor mate, deoarece pot desena texturi ce le permit sa imite mult mai bine lemnul natural, de exemplu, sau chiar tesaturile. Astfel ca gama modelelor placilor de gresie sau faianta devine din ce in ce mai extinsa, la fel ca si variantele de dimensiuni.

Daca vreti insa, cu tot dinadinsul, sa va placati spatiul cu o gresie sau faianta lucioasa, recomandarea este ca aceasta sa fie asezata pe pereti, nu pe podea.

Modelele liniare par a fi cele mai populare și le vedeți în multe ambiente, inclusiv la plăcile ceramice cu aspect de lemn – gresia tip parchet, striațiile din plăci și, de asemenea, pe pereți, în special în chenarele listello care pot acoperi peretii camerelor sau pot evidenția pereții dușului.

 

De asemenea, modelele hexagonale, cele herringbone și chevron au devenit foarte actuale. Deși vedem hexagoane mai ales pe podele (în special in zona de dus), ele pot fi montate si pe pereți. Formele in stil marocan au revenit, de asemenea, in atentia designerilor.

Va asteptam in Str. Nicolae Titulescu 8, Sighisoara, judetul Mures, pentru cele mai inspirate idei de amenajare!

Si nu uitati! Intrati pe site-ul www.ceramicmozaic.ro si veti gasi o gama larga de placi ceramice! Aveti de unde alege!